top of page

Blog

Deelnemers gezocht voor onderzoek maagdarmstelsel

Student-onderzoekers aan de KU Leuven in de TARGID-onderzoeksgroep van prof. Dr. Jan Tack, doen een oproep voor deelname aan onderzoek:


Een van de aandoeningen die TARGID onderzoekt, is functionele dyspepsie. Dit is een aandoening van het bovenste deel van het maagdarmstelsel en wordt gekenmerkt door klachten zoals een toegenomen volheidsgevoel na de maaltijd, vroegtijdige verzadiging, pijn of brandend gevoel in de bovenbuik en soms ook misselijkheid of braken. Deze aandoening komt relatief frequent (±10%) voor in de westerse populatie en aangezien er weinig informatie bekend is over het ontstaan van de ziekte en de behandeling ertegen, wordt het belang van onderzoek hieromtrent extra benadrukt.

Wij hebben momenteel verschillende studies lopen waaraan patiënten met deze klachten kunnen deelnemen. Dit zijn onder andere studies waarbij men de invloed van een low FODMAP-dieet op de klachten wil onderzoeken, het effect hiervan is namelijk nooit eerder aangetoond, en het mogelijke effect van PEA-voedingssupplementen op functionele dyspepsie klachten.

Meer informatie over onze studies vindt u op: https://gbiomed.kuleuven.be/english/research/50000625/50000628/jans-lab/onderzoek-en-klinische-studies

Er liggen folders in onze wachtzaal.

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page