top of page

Blog

Betrouwbare online-informatie over geneesmiddelen en gezondheidsprodukten.

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) lanceert met FarmaInfo een innovatief webportaal voor burgers en patiënten met begrijpbare en betrouwbare informatie over geneesmiddelen en gezondheidsproducten. 


FarmaInfo heeft als doel alle relevantie informatie over geneesmiddelen op één plek te verzamelen, met een focus op begrijpbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Uiteraard moet de informatie wetenschappelijk correct en actueel zijn. Momenteel zijn er meer dan honderd informatiefiches beschikbaar voor zowel geneesmiddelen als medische hulpmiddelen.  

De geneesmiddelenfiches bevatten informatie over specifieke werkzame stoffen en zijn gebaseerd op de bijsluiter en andere wetenschappelijke bronnen. Ze bevatten nuttige informatie over het gebruik van het geneesmiddel.  


Daarnaast biedt FarmaInfo meer algemene informatie over het gebruik van geneesmiddelen. Zo geeft het antwoord op de vraag wat te doen met een vervallen geneesmiddel of hoe bijwerkingen kunnen worden gemeld. Ten slotte worden er nieuwsberichten gemaakt om nieuwe ontwikkelingen aan te kondigen.

Het FAGG maakt meteen duidelijk dat FarmaInfo geen vervanger is van de bijsluiter, maar een aanvulling. 

Comments


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page