top of page

Blog

Campagne: Check de UV index

Op 9 mei lanceert Stichting tegen Kanker een nieuwe UV-campagne met de boodschap “Check de UV-index.” Hoger dan 3? Pas dan de basistips toe: zon weren – kleren – smeren.


Waarom deze campagne?

Wist u dat 1 op de 5 Belgen voor zijn 75ste met huidkanker te maken krijgt? Huidkanker is wereldwijd en in België de meest voorkomende kanker. Bovendien wordt de komende tien jaar een verdere toename verwacht. Het goede nieuws is dat u met enkele basistips uw risico al heel sterk kan terugdringen. Want minstens 75% van de huidkankers is vermijdbaar door de juiste zonnepreventie vanaf jonge leeftijd.


Omdat wij Belgen ons onvoldoende beschermen in eigen land, focust de campagne van Stichting tegen Kanker op zonbescherming tijdens recreatieve buitenactiviteiten zoals tuinieren, sporten, picknicken, een terrasje doen of barbecueën. Vaak beschermen we ons wel op vakantie, in het buitenland of aan zee maar niet in eigen omgeving.


Wat houdt de campagne “Check de uv-index” in?

Via verschillende kanalen willen we de bevolking sensibiliseren en informeren om zich beter te beschermen tegen de schadelijke uv-stralen.

  • Via www.uv-index.be kan u de uv-index raadplegen en de SunSmart Global UV-APP downloaden.

  • Om te weten wanneer u zich moet beschermen, is het raadzaam de uv-index te raadplegen. De UV-index meet het niveau van de zon (zonkracht) en wordt uitgerukt op een schaal van 0 (zeer laag) tot 11+ (extreem). Bij een UV-index vanaf 3 en hoger is zonbescherming aanbevolen omdat dan de UV-straling schade toebrengt aan uw DNA. Vandaar “Check de uv-index” voor u de deur uitgaat.

Comments


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page