top of page

Blog

Orgaandonatie

Volksgezondheid en het FAGG lanceren een nieuwe campagne om mensen aan te sporen organen of ander menselijk lichaamsmateriaal te doneren. Het is voortaan nog makkelijker om u als orgaandonor te registreren.

De vraag naar donatie van organen of ander menselijk lichaamsmateriaal blijft groot. De procedures om zich als donor te registreren, zijn echter onvoldoende gekend. Met de nieuwe informatiecampagne Beldonor willen de federale overheidsdienst Volksgezondheid en het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) het grote publiek attent maken op de mogelijkheid om op een eenvoudige manier de registratie als donor van organen of ander menselijk lichaamsmateriaal door te voeren. De nieuwe campagne wordt verspreid via affiches en brochures die ook via de huisartsen mensen wil bereiken.

In het verleden kon de donatiekeuze enkel worden geregistreerd via de dienst burgerzaken van de gemeente. Vandaag kan dat ook via de website www.klikvoororgaandonatie.be of via de huisarts. Zo wil men het registratieproces zo makkelijk en kort mogelijk houden. Op de site staat tevens informatie over alle mogelijke vormen van donatie: orgaandonatie, donatie van cellen of weefsels voor transplantatie, voor wetenschappelijk onderzoek of voor de ontwikkeling van innoverende therapieën. Vooral donatie van cellen en weefsels moet nog meer onder de aandacht van het publiek worden gebracht omdat het nog relatief onbekend is. Op de website kunnen burgers voor elk type donatie apart een keuze maken. De campagne wil burgers ook aanmoedigen hierover in gesprek te gaan met hun huisarts.

Comentários


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page